Κατασκευή Ιστοσελίδας με Σχεδίαση Responsive

Οι ιστοσελίδες που κατασκευάζει η G-Squared βασίζονται σε νέους τεχνολογικούς σχεδιασμούς και είναι ″Responsive″, δηλαδή η κάθε σελίδα προσαρμόζεται σε εμφάνιση ανάλογα με την έξυπνη συσκευή (smartphone, tablet, κλπ) του χρήστη. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιήγησης στο διαδίκτυο σήμερα πραγματοποιείται μέσω tablet και smartphones. Οι επισκέπτες που μέχρι πρότινος περιηγούνταν μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή στην ιστοσελίδα σας, πλέον βρίσκονται στο δρόμο ή στο λεωφορείο και συλλέγουν πληροφορίες για την ιστοσελίδα σας.

Με την χρήση της Responsive Σχεδίασης μια ιστοσελίδα μπορεί να λειτουργεί και σαν εφαρμογή όταν ανοιχτεί από μια έξυπνη συσκευή όπως (iPhone, iPad, Android, etc.). Επίσης σε μια responsive ιστοσελίδα τα site προσαρμόζονται ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης κάθε συσκευής.

Πλέον απαιτείται και από την Google η Responsive Σχεδίαση, ώστε η ιστοσελίδα να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν χρησιμοποιείτε έξυπνες συσκευές.

Παράγοντες που καθιστούν αναγκαίο το responsive design

Όπως καταλαβαίνει κανείς, για τις responsive ιστοσελίδες, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθιστούν απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη υποστήριξης responsive design.

Oι μηχανές αναζήτησης ευνοούν τις responsive ιστοσελίδες που έχουν ″φιλικό″ σχεδιασμό σε smartphones και tablet. Η Google, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την δομή και το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, δίνει μεγάλη βαρύτητα στο web-responsive και εμφανίζει τις responsive ιστοσελίδες στις πρώτες θέσεις.

Με το web-responsive μειώνεται το ποσοστό εγκατάλειψης έως και 50%. Ένα πολύ μεγάλο μέρος από το ποσοστό εγκατάλειψης οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί από τους επισκέπτες εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα μόλις αντιληφθούν ότι δεν έχει web-responsive μειώνοντας το traffic της ιστοσελίδας έως και 50%.

Οι επισκέπτες μιας responsive ιστοσελίδας είναι πιο ευχαριστημένοι καθώς έχουν το προνόμιο να πλοηγούνται χωρίς zoom in-out. Πλέον πρέπει να σκεφτούμε ότι οι επισκέπτες μπορεί να πλοηγούνται από οποιαδήποτε έξυπνη φορητή συσκευή και σίγουρα δεν θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ζουμ (πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά) για να πάρουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα μας. Αρκεί μόνο να προσαρμόσουμε την ιστοσελίδα μας σε δυνατότητες responsive και οι επισκέπτες μας απλά θα πλοηγούνται με μια μόνο κίνηση εύκολα και γρήγορα.

Η κατασκευή μιας responsive ιστοσελίδας αποτελεί μια καινοτομία που ευνοεί και τους επισκέπτες (για μια εύκολη, γρήγορη και ευχάριστη πλοήγηση ) και τους επιχειρηματίες (μείωση ποσοστού εγκατάλειψης και μεγάλο πλεονέκτημα στις μηχανές αναζήτησης).